Merisotakoulu peruskorjattiin tähän päivään

Merisotakoulu toimii vuonna 1831 valmistuneessa historiallisesti merkittävässä rakennuksessa Suomenlinnassa. Vuosien varrella rakennus on läpikäynyt useita eri vaiheita, muutoksia ja laajennuksia aina käyttötarpeiden muuttuessa.

Vaiheikas rakennushistoria

files/img/referenssit/aikajana_merisotakoulu-07.png

Urakan sisältö


Wareco suoritti vuonna 2015 Merisotakoulun perusparannustyöt nykyisen käyttäjän - Merisotakoulun toiminnan vaatimien muutosten mukaisesti. Merisotakoulun toiminta jatkui keskeytyksettä aikaisemmassa vaiheessa peruskorjatuissa osissa rakennusta ja koko urakka toteutettiin museoviraston valvonnassa.
Perusparannustyöt kohdistuivat vain osaan rakennusta. Hanke sisälsi paljon konservointitöitä katto-, seinä- ja ovipinnoille. Perusparannustyön aikana suurkeittiö-, ruokailu- ja niiden aputoiminnot sekä sotilaskoti ja sähköluokka toimivat rakennuksessa aiemmassa vaiheessa peruskorjatuissa ensimmäisen kerroksen tiloissa. Talotekniikka pidettiin näiden tilojen osalta käyttökunnossa koko perusparannustyön ajan. Omat erityispiirteensä remonttiin toi historiallisuuuden lisäksi kohteen sijainti Suomenlinnassa niin logistiikan kuin suurien turistivirtojen osalta.

 

Takaisin