Meritullinkadulla rakennetaan yhteistoimintamallilla

Helsingin Kruunuhaassa sijaitsevassa arvokiinteistöön toteutetaan laaja peruskorjaus yhteistoimintaurakkamallilla. Yhteistoimintaurakat ovat vielä melko tuntemattomia urakkamalleja asunto-osakeyhtiöissä, vaikka ne tarjoavat merkittäviä etuja niin taloyhtiöille, suunnittelijoille kuin urakoitsijoillekin, kun kaikki puhaltavat hankkeessa yhteen hiileen.

Hankkeen suunnitteluvaihe alkoi syksyllä 2014, jolloin Wareco valittiin hankkeen pääurakoitsijaksi sekä ullakon rakennuttajaksi. Wareco osallistui jo suunnitteluvaiheessa hankkeen suunnittelunohjaukseen, jolloin suunnitteluun saatiin tuotua mukaan toteuttajan kustannus- ja aikataulutietous. Yhteistoimintaurakassa, jossa urakoitsija osallistuu jo suunnitteluvaiheeseen, keskustelu on avointa ja taloyhtiö pääsee samaan pöytään valitsemaan kenelle tarjouspyyntö lähetetään ja kuka toteuttajaksi valitaan. Kaikki hinnat ja kulurakenteet ovat taloyhtiölle täysin läpinäkyviä.

Rakentamisvaihe Meritullinkatu 22:ssa aloitettiin maaliskuussa 2015 ja toukokuuhun 2016 mennessä arvokiinteistöön on lopulta tehty putkiremontti, uusi vesikatto, taloyhtiön yhteisiä tiloja on kunnostettu, piha-aluetta sekä jätehuoltoa on parannettu sekä taloyhtiöön on rakennettu 2 hissiä sekä 4kpl uusia ullakkoasuntoja. Tällä tavalla toteutettuna saadaan aikaan selkeitä synergiaetuja, kun kiinteistössä toteutetaan samanaikaisesti laajempi urakkakokonaisuus.

”Tavoitteena on, että valmistuttuaan taloyhtiössämme on uusia osakkaita, toimivat ja hienot asunnot, viihtyisämpi piha ja korjausvelka hoidettu 40:ksi vuodeksi, yhtiön arvo on noussut ja talossa asuu tyytyväisiä asukkaita” – taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Max Mickelsson kertoi Kauppalehden Korjausrakentaminen –liitteessä keväällä 2015.

Nyt reilu puolivuotta hankkeen toteutusvaiheen aloittamisesta, peruskorjaukseen kuuluvat eri vaiheet alkavat valmistumaan yksi kerrallaan sovitussa aikataulussa. Putkiremontin ensimmäisen vaiheen asunnot ovat jo valmistuneet ja toisessa vaiheessa toteutettavien asuntojen putkiremontin asukkaat pääsevät muuttamaan takaisin asuntoihinsa tammikuussa 2016. Myös ullakolle saakka tulevien hissien rakennus on jo hyvää vauhtia käynnissä ja uusien ullakkoasuntojen rakentaminen etenee suunnitellusti.

Katso videot hankkeen etenemisestä:

Ullakkoasuntojen rakentamisen etenemistä voit myös seurata Kiinteistömaailma Kampin Facebook-sivuilta

Rakenteilla olevien ullakkoasuntojen myynti-ilmoitukset löydät Kiinteistömaailman sivuilta:

Asunto 47,5m2
Asunto 48 m2
Asunto 122,5m2
Asunto 157,5m2

Käy myös lukemassa lisää hankkeesta Korjausrakentaminen lehdestä 4/2015 ja Kotitalolehdestä 11/2015.

 

Takaisin