Pihlajistossa sijaitsevan taloyhtiön remontti meni putkeen

files/img/kuvituskuvat/Satopihlaja.png

Ylen Putkiremontti-ohjelmasta tuttu taloyhtiö, As Oy Satopihlaja, elää nyt vuositakuuaikaa, kun remontin valmistumisesta on kulunut aikaa reilu vuosi. Taloyhtiön putkiremontti käynnistyi elokuussa 2013 ja valmistui heinäkuussa 2014. Samaisena syksynä taloyhtiön remontin eri vaiheita seurasi TV1:ltä keskimäärin 450 000 katsojaa viikoittain.

Putkiremontti -sarja kertoi Helsingin Pihlajistossa sijaitsevan taloyhtiön tarinan, miten Warecon urakoimasta putkiremontista selvittiin. Kestivätkö naapuruussuhteet? Miten asukkaat kokivat evakkokuukaudet? Mitä tunteita oli pinnassa, kun urakka saatiin päätökseen? Yhdessä hyvin viihtyvien naapureiden elämä putkiremontin keskellä oli mielenkiintoista ja koskettavaa katsottavaa.

Nyt vuosi remontin valmistumisen jälkeen silloinen hallituksen puheenjohtaja Tiina Turkia kertoo Korjausrakentamisen lehden haastattelussaan, että isossa kuvassa kaikki meni mainiosti – aikataulu piti ja budjetti alitettiin.

- Putkiremontti ei jättänyt asukkaisiin syviä haavoja. Jyrkkää rintamajako puolesta tai vastaan ei ollut missään vaiheessa, Turkia toteaa Korjausrakentamisen lehdelle.

Entisen hallituksen puheenjohtajan mukaan Satopihlajan remontissa onnistuttiin, koska putkiremontti valmisteltiin ja suunniteltiin erittäin huolellisesti. Yhdeksi hankkeen onnistumisen avainhenkilöksi hän haastattelussaan mainitsee jämäkän projektipäällikön Kari Lehtisen Relea Rakennuttaja Oy:stä.

- Putkiremontissa isoin haaste on ihmisten johtamisessa. Tämä koskee sekä asukkaita, taloyhtiön hallitusta, isännöitsijää, suunnittelijoita että rakennusliikkeen työnjohtajia. Johtamisessa tarvitaan vahvaa psykologista osaamista, koska ihmiset ovat kovin erilaisia, Lehtinen toteaa samaisen lehden haastattelussa.

Satopihlajan putkiremontissa Wareco panosti remontin aikaiseen viestintää monin tavoin. Avainasemassa tällaisissa remonteissa on palveluinsinööri, joka keskittyy viestintään ja asukaspalveluun. Tärkeää viestinnässä on huomioida asukkaiden tieto-taito ja välttää ammattisanastoa. Oikea-aikaisella viestinnällä ja henkilökohtaisella asiakaspalvelulla on merkittävä rooli remontin valmistumisen kannalta.

10-osainen Putkiremontti –ohjelman jaksot tullaan uusimaan. Samalla esitetään yksi uusi jakso, jossa seurataan asukkaiden elämää juuri remontin jälkeen.

Lue koko Korjausrakentamisen lehden juttu Satopihlajan remontista – Korjausrakentaminen lehti 4/2015  

Lisää Ylen Putkiremontti -ohjelman vaiheista löydät täältä

Takaisin